ВЕСТИ

Информации за најновите случувања

Меѓународни активности

Особено задоволство ни е да објавиме дека нашиот учител, Дамјан Цингарски, е првиот македонец кој надвор од границите на нашата земја официјално е поканет да одржи тренинг/час од нашава боречка вештина. На покана од клубот за аикидо од Нушател, Швајцарија - "Dojo de Neuchâtel - Espace Culturel", а по повод прославата на нивниот 5 годишен јубилеј, за кој што организираат семинар и пригодна прослава, нашиот учител ќе биде еден од предавачите кои ќе имаат чест да одржат по еден тренинг. Семинарот ќе се одржи на 21 и 22 мај 2011 г. во истиот клуб.

Семинарот е замислен како големо аикидо дружење, и сите кои сакаат да бидат дел од него се добредојдени!

5years DojoNE small