ВЕСТИ

Информации за најновите случувања

Гостин од Молдавија

Минатата недела имавме чест и задоволство да бидеме посетени од секретарот на Молдавската аикидо федерација (Аикикаи). Неговото име е Сергеј Грама (Sergiu Gramma) и носител е на 3 Дан. Гостувањето беше сосема неофицијално и спонтано, токму како и што доликува на практикантите на боречки вештини.

Во двата тренинга, освен што му го претставив системот за учење аикидо по кој работиме, го замолив и тој да ни одржи еден час за да се запознаеме со неговиот израз. Многу убаво искуство и едно драгоцено пријатлество повеќе за сите нас. Голем аикидо поздрав до Грама сенсеи!

Дамјан Цингарски

sergiugramma

Погледнете ги сликите во галеријата!