ВЕСТИ

Информации за најновите случувања

Одржан петтиот семинар со Микеле Кваранта во Скопје

Јубилејниот петти семинар на нашиот ментор Микеле Кваранта сенсеи помина соодветно за јубилеен настан. Над 50 учесници, во полна посветеност ги следеа тренинзите на Кваранта сенсеи. Задоволството и кај него беше очигледно што во Македонија има се повеќе аикидоки на кои им се допаѓа методологијата на Икеда сенсеи, која тој неуморно и непроменето ја предава повеќе од 25 години.

Пред почетокот на семинарот се одржа полагање за КЈУ степени на кое положија неколкумина членови од нашиот клуб.

До следното видување со нашиот учител, тренирајте здраво!

sem2010mart

Погледнете ги сликите во галеријата!