ВЕСТИ

Информации за најновите случувања

Отворање на Аикидо школата Грац

graz sem

Изминатиов викенд бевме гости на семинарот за отворање на аикидо клубот кој од сега па натаму ќе работи во Грац, Австрија. Името му е „Aikido Schule Graz“, а старешина во клубот е Тамо Трантов (Tammo Trantow), ученик на Кваранта сенсеи кој од Базел се пресели во Грац.

2010 MARIO CERNY

Овој мал свечен семинар го водеа двајца од најистакнатите ученици на Кваранта сенсеи. Едниот од Словачка - Марио Черни (Mario Cerny), а вториот од Швајцарија - Винченцо Скиавоне (Vincenzo Schiavone).

2010 VINCENZO

Семинарот, иако со мал број на учесници, беше потполно меѓународен, а по интензитетот не само што не заостана зад многу поголемите семинари од него, туку и ги надмина. Мајсториите што ги покажаа овие два ученика-учитела, им го оправдаа насловот МАЈСТОР повеќекратно!

Погледнете ги сликите за да почуствувате делче од атмосферата. <ОВДЕ>.