ВЕСТИ

Информации за најновите случувања

Аикидо трофеј на градот Белград

Минатата сабота (25 октомври) во Белград се одржа традиционалниот аикидо настан - Аикидо трофеј на градот Белград. Оваа година тренинзите ги водеа Микеле Кваранта сенсеи и Јелена Врзиќ сенсеи како претставници од ААС и Мирко Јовандиќ сенсеи од АУС. Учесниците можеа да видат три различни гледишта кон аикидото и од секое да извлечат многу поуки. Нашиот клуб учествуваше со тројца претставници.

Во неделата пак, во салата на аикидо клубот Сеишин од Белград, се одржа бројно полагање за Дан степени во ААС и доделување на дипломите од полагањата од изминатиот перид, на кое дипломата за 1 Дан ја прими и учителот во нашиот клуб - Дамјан Цингарски.

diploma