Информации за јубилејниот семинар - ТУКА!

seminarski poster 2015

За сите учесници на семинарот, ова се информациите кои ги очекувате:

Такса: 2100 денари или 35 евра - ВАЖНА НАПОМЕНА: Со меѓусебен договор обезбеден е ПОПУСТ за членовите на клубови и организации со кои имаме догогодишна соработка. ИНФОРМИРАЈТЕ СЕ КАЈ ВАШИОТ УЧИТЕЛ за договорениот попуст.

ВАЖНО: На наплатниот пункт ПОТРЕБНО Е да приложите членска книшка од вашиот клуб/организација за обезбедување на ПОПУСТОТ!

Распоред:

Петок, 27 март (во салата на ОУ Песталоци)
18:00 - 19:00 Детски тренинг
19:00 - 21:00 Полагања за Дан степени

Сабота, 28 март (во салата на СРЦ Кале)
10:00 - 12:30 тренинг (Кваранта сенсеи + Врзиќ сенсеи)
12:30 - 13:30 Детски тренинг

16:00 - 19:00 тренинг (Германов сенсеи + Кваранта сенсеи)
19:00 - 20:00 Јавна аикидо демонстрација - Ембукаи (ВЛЕЗ СЛОБОДЕН!!!)
20:30 - 00:00 Забава

Недела, 29 март (во салата на СРЦ Кале)
10:30 - 13:00 тренинг (Германов сенсеи + Врзиќ сенсеи)

map10years

Ве очекуваме заедно да прославиме!

Јубилеј по повод 10 години постоење

На 28-ми и 29-ти март 2015, со викенд семинар, клубот Хенбо ќе го прослави јубилејот - 10 години постоење.

Семинарот ќе го водат три врвни учители, сите носители на 6-ти Дан: Микеле Кваранта шихан, Јелена Врзиќ сенсеи и Ед Германов сенсеи.

Деталите за точната локација и распоредот на тренинзите ќе следат наскоро.

J. H. Pestaloci

Што е тоа АИКИДО?

АИКИДО е боречка вештина. Но и многу повеќе од тоа. Аикидо е став кон светот. Тоа е препознавање на своето место во опкружувањето и хармонично вклопување во текот на енергиите во непосредната околина и пошироко. Само така вклопени, можеме да ги придвижиме нештата кон цел за која сметаме дека е вредна.

Како боречка вештина, аикидото се одликува со искористување на намерите и енергијата на противникот, и по природа е ненасилна. Техниките се изведуваат со потполна рамнотежа на телото и смиреност на духот.

Исклучително е ефикасна за правилно оформување на телото, градење на самодоверба и секако за самоодбрана.

aikido: natural motion flow

Аикидо и за деца

Аикидо можат да вежбаат и децата, почнувајќи од 6 или 7 годишна возраст. Програмата по која најмладите учат аикидо е дополнета со разни вежби за подобрување на моторичките способности (прецизно движење), задржување на вниманието, правилно дишење, градење на правилен личносен однос и тимска работа.

kids aikido exam